کد خبر:۷۳۷۲۱۲
دانشجو گزارش می‌دهد

اعتراض دانشجویان علوم پزشکی همدان به خصوصی‌سازی آموزش پزشکی/ تاوان بی‌سوادی پزشک‌های آینده را کسی جز مردم نخواهند داد!

دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان به خصوصی سازی آموزش پزشکی اعتراض کرده و آن را موجب کاهش کیفیت خدمات پزشکی در کشور دانستند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ اعظم ذوالفقاری منظری- شاید آخرین ارمغان قاضی زاده هاشمی، وزیر مستعفی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ابلاغ آیین نامه خصوصی سازی رشته‌های علوم پزشکی باشد. این ابلاغ که باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت را دارد، به بخش خصوصی اجازه می‌دهد که برای ایجاد دانشگاه و فضای آموزشی در همه رشته‌های علوم پزشکی ورود کند. در این ابلاغیه یکی از دلایل این تصمیم وزارت بهداشت، اشباع بازار پزشکی عنوان شده و بیان شده است: «با توجه به مطالعات صورت گرفته درخصوص نیازسنجی و برآورد نیروی انسانی مورد نیاز بخش سلامت، به نظر می‌رسد در بسیاری از رشته یا مقاطع علوم پزشکی تربیت نیروی انسانی به میزان مکفی صورت گرفته یا اینکه با توجه به تعداد مراکز تربیت کننده فعلی، این نیاز‌ها در چند سال آتی مرتفع خواهد شد؛ لذا انتظار می‌رود بخش خصوصی منتقاضی و علاقه‌مند به موضوع آموزش ضمن توجه به نیاز‌های کشور، توان خود را در جهت ارتقای کیفی آموزش و تربیت دانش آموختگان با سطح کیفی و توانایی علمی و عملی قابل رقابت با دانشگاه‌های برتر جهان به کار بندد.»
 
این موضوع باعث شده نگرانی‌هایی درباره آینده رشته‌های علوم پزشکی در کشور ایجاد شود؛ پروسه پذیرش دانشجو در این رشته‌های دانشگاهی، با سختی بیشتری نسبت به دیگر رشته‌ها همراه بود. اما اگر بنا باشد فردی بدون گذراندن آزمون‌های لازم و تنها با پرداخت هزینه بتواند در رشته‌های علوم پزشکی تحصیل کند، آیا باعث کاهش کیفیت آموزش در این دانشگاه‌ها نمی‌شود؟ این کاهش کیفیت آموزش رشته‌های پزشکی در نهایت در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مشاهده خواهد شد؛ زمانی که دانش آموختگان دانشگاه‌های غیرانتفاعی پزشکی وارد بازار کار شوند. آیا جامعه ما که به شدت به بخش درمان وابسته است؛ آمادگی پذیرش این پزشکان را دارد؟ آیا وزارت بهداشت برای حضور این پزشکان جدید بازار کاری درنظر گرفته است؟

دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی در سراسر کشور نسبت به این اقدام وزارت بهداشت، واکنش‌های مختلفی نشان داده اند. دانشجویان علوم پزشکی همدان نیز حرف خود را در قالب پیام‌های کوتاه در توییتر به زبان آورده اند و نسبت به آن واکنش نشان داده اند.

هشتگ‌های سلامت فدای پول و علوم پزشکی غیرانتفاعی از سوی کاربران توییتر مطرح شد، اما دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان با هشتگی متفاوت در کنار بقیه اعتراض خود به خصوصی سازی آموزش علوم پزشکی را مطرح کردند.

دانشجویان این دانشگاه موضوع خصوصی سازی آموزش پزشکی را با موضوعاتی مانند خصوصی سازی هفته تپه، غیرانتفاعی کردن آموزش رشته‌های مهندسی مقایسه کرده و پیش بینی کرده اند همانقدر که واگذاری آموزش مهندسی به بخش خصوصی به این رشته دانشگاهی آسیب وارد کرد، به علوم پزشکی نیز آسیب می‌زند.

سینا یکی از کاربرانی است که با هشتگ اعتراض umsha به شیوه خصوصی سازی در کشور انتقاد کرده و نتیجه همه تجربه‌های خصوصی سازی را یکی دانسته است. او نوشته: خصوصی سازی اصول و قواعد خودش را دارد. هفت تپه را هم با همین نوع خصوصی سازی‌ها با خاک سیاه نشاندند.
 

اعتراض به خصوصی سازی پزشکی
 
Umsha در واقع بخشی از آدرس سایت دانشگاه علوم پزشکی همدان است که تبدیل به نماد آن بین دانشجویان این دانشگاه شده است که هویت خود را در فضای مجازی با آن مشخص می‌کنند.

کاربر دیگری هم با مقایسه واگذاری آموزش علوم پزشکی و مهندسی به بخش خصوصی بیان می‌کند که خصوصی سازی علوم پزشکی که با جان مردم سروکار دارد، به مراتب تبعات بدتری برای جامعه به دنبال خواهد داشت.

اعتراض به خصوصی سازی پزشکی
 
کاربر دیگری هم به همین مقایسه پرداخته است و طنزگونه به آن انتقاد کرده است. 
 
اعتراض به خصوصی سازی پزشکی
 
رحیمی نگار، دانشجوی دیگر دانشگاه علوم پزشکی همدان با زبانی طنز نتیجه خصوصی سازی آموزش پزشکی را به خطر افتادن جان مردم دانسته و نوشته است: اصلا طرح خصوصی سازی دانشگاه علوم پزشکی خودش یک جور طرح کنترل جمعیت است.
 
اعتراض به خصوصی سازی پزشکی

کاربر دیگری هم با اعتقاد به اینکه خصوصی سازی آموزش پزشکی باعث می‌شود این رشته دانشگاهی به یک رشته دانشگاهی علمی کاربردی که به راحتی و بدون دانش خاصی می‌توان به آن دست یافت، تبدیل شود، نوشته است: دیگر آن دوره گذشت که برای هر بار مریض شدن برویم مطب دکتر تا برایمان دارو بنویسد. به جای آن یک دوره پزشکی عمومی در همین علمی کاربردی سر کوچه مان بگذرانیم با مُهرش می‌توانیم شب تا صبح دارو تجویز کنیم.
 
اعتراض به خصوصی سازی پزشکی

کاربر دیگری با نام مستعار پسرخاله به بخش دیگری از سند ابلاغ خصوصی سازی آموزش پزشکی اشاره کرده است که براساس آن درصورت انحلال مراکز آموزشی خصوصی پزشکی، دانشجویان آن به دانشگاه‌های دولتی خواهند رفت.
 
اعتراض به خصوصی سازی پزشکی

کاربر دیگری هم عواقب خصوصی سازی آموزش پزشکی را جایگزینی آقازاده‌ها که با پرداخت پول به تحصیل پرداخته اند، با دانشجوی نخبه‌ای که با تحصیل و تلاش به دانشگاه رسیده، دانسته و نوشته است: شما دلت می‌آید آن آقازاده‌ای که خرج کرده تا به دانشگاه بیاید، بعد جا برای کارآموزی اش نباشد؟ شما دلت به حال پدر و مادرش نمی‌سوزد؟
 
اعتراض به خصوصی سازی پزشکی
در کنار کسانی که موضوعات صنفی را در اعتراض به خصوصی سازی آموزش پزشکی مطرح کردند، برخی دانشجویان نیز در فضای توییتر این موضوع را باعث کاهش کیفیت پزشکی و به خطر افتادن جان مردم توصیف کردند و با زبانی طنز آن را مورد نقد قرار دادند.
اعتراض به خصوصی سازی پزشکی

برخی کاربران نیز به اینکه مسئولان برای بهره گیری از خدمات درمانی برای خانواده خود از بهترین امکانات درمانی کشور برخوردار هستند اشاره کردند که این مسئولان نگرانی درباره کاهش کیفیت خدمات پزشکی در کشور نخواهند داشت و نباید از آنان انتظاری داشته باشیم.
اعتراض به خصوصی سازی پزشکی
گفتنی است؛ تماس های مکرر خبرگزاری دانشجو، با اکبر رنجبرزاده، نماینده مردم استان اسدآباد در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان برای دریافت نظر وی در این خصوص بی پاسخ ماند. 
 
اکنون نوبت وزارت بهداشت است که درباره این نگرانی‌ها پاسخ‌گو باشد و افکار عمومی را درباره تصمیم خود قانع کند. 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۲
باسلام نظام آموزشی در همه جای دنیا خصوصی شده چرا عده ای اینقدر نگرانند چرا هیچکس به سهمیه های که طرف با هزینه های مملکت و بدون سواد میره تو علوم پزشکی تحصیل میکنن اعتراض نمیکنه انوقت بازی با جون مردم نیست چون خودشون با سهمیه ولی رایگان تحصیل میکنند.
1
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۹
آره راست میگن خصوصی سازی باعث میشه رانت سهمیه بازیهای دانشگاهی اعضای هیات علمی، ودرصدهای سهمیه ای که بعضا" بارتبه 50000دربعضی ازرشته های پزشکی قبول میشن ازبین بره، مگه خارج کشورهرکه پول داره به دانشگاه پزشکی نمیره؟ چطورسهمیه ها باتخفیف ورایگان میروند ولی بقیه نتوانند!!!
0
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۱
چرا کسی پاسخگو نیست و موضوع رو روشن نمی کند?
نه کسی از مجلس و نه از وزارت بهداشت.
0
0
ناشناس
Germany
۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۰
دولت اگر امکانات کافی در دانشگاهها نداره ظرفیت پذیرش رو بالا تر ببره در حد نیاز کشور و نه بیشتر و ظرفیت پردیس خودگردان رو بیشتر کنه و سهمیه ها رو هم برداره .خیلی از بچه ها مستعد هستند و علاقمند ولی بخاطر وجود انواع سهمیه ها نمیتونن وا د رشته پزشک شوند.پولش رو بگیرند و امکانات رو بوجود بیارند بشرط این که دیگه سهمیه ای در کار نباشه الان خیلی از بچه های پردیس از نظر رتبه و بار علمی بالت از بچه های سهمیه ای هستند.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار